Infomarkt

175 infostands 

Cultuurorganisaties uit Vlaanderen en Brussel presenteren van 11.00 tot 18.00 uur hun nieuwe activiteiten voor het cultuurseizoen. Hieronder vind je een overzicht van alle standhouders.

Een infomarkt per discipline:

  • Theater & Musical op de Groenplaats
  • Muziek, Cultuurcentra en Film op de Grote Markt, Kaasrui
  • Musea, Erfgoed & Literatuur op de Meir & Wapper
  • Vorming, Dans en Circus op het Steenplein
Toon/Verberg Filters

Groenplaats

musical

Alleen op de Wereld, de musical

Jong MusicalTalent Kempen stelt tijdens de Kerstvakantie 2019 de familiemusical 'Alleen op de Wereld' voor. Een zoektocht naar warmte en geborgenheid leidt Remi langs spannende avonturen. Een ontroerende musical gebracht door een getalenteerde cast. Opbrengst t.v.v. de Warmste Week 2019.

Volg de Vliegroute
Los jij het fotospel op? Ga op de foto met onze hoofdrolspelers Remi & Vitalis!


Steenplein

kunsteducatie

Amarant vzw

Amarant vzw organiseert kunsteducatie voor volwassenen in de vorm van lezingen, cursussen, rondleidingen, wandelingen, fietstochten, uitstappen en reizen. We zijn actief in vele steden in Vlaanderen en ook in Brussel. Dit alles onder het motto 'Art of Course'


www.amarant.be

Grote Markt

muziek

AMUZ

AMUZ presenteert veelzijdige concerten in een uniek kader. Muziek van alle tijden, stijlen en culturen weerklinkt op een creatieve en toegankelijke manier in de voormalige Sint-Augustinuskerk, een knap staaltje van barokke architectuur met een onovertroffen akoestiek.


www.amuz.be

Grote Markt

muziek

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna Brugge is een internationaal gerenommeerd projectorkest dat werd opgericht door Jos van Immerseel in 1987 en waarvan de bezetting varieert van 7 tot 80 musici. De uniciteit van dit orkest draait om het gebruik van historische instrumenten en gedegen onderzoek naar de ziel van de muziek.

Volg de Vliegroute
Muziek kan je voelen... zoek de figuur die de geest van de muziek het best weerspiegelt. Het spel start met een luisterfragment en eindigt met een beeld: aan jou om de ideale combinatie te vinden.


animaeterna.be

Steenplein

theater, dans

Anima Vinctum vzw - Dans & Theater

Anima Vinctum maakt nieuwe theaterconcepten die geschreven worden door onze Regisseur en Choreografe en biedt cursussen theaterlessen en choreo class aan.


www.animavinctum.com/

Grote Markt

muziek

Antwerp and District Pipe Band

De toonaangevende pipe band van België sinds 1978 met roots in Antwerpen maar leden van alle hoeken van de wereld. Rijk aan talent, kennis en een gezonde competitiviteit. Spreek ons gerust aan voor meer informatie!

Volg de Vliegroute
Ben jij net als een echte Schot stoer en sterk genoeg om te leren drummen of ben jij moedig genoeg om te leren doedelzak spelen? Kom zeker eens proberen of jij waardig genoeg bent aan onze stand.


www.adpb.be/

Grote Markt

Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Onder leiding van chef-dirigent Elim Chan wil het orkest een zo groot mogelijk publiek ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau.


www.antwerpsymphonyorchestra.be

Grote Markt

muziek

Antwerpse Jazz Club - A.J.C.

De Antwerpse Jazz Club - A.J.C.organiseert multi-media presentaties over swing jazz. Elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.


antwerpsejazzclub.be

Meir

Antwerpse Stadsgidsen - KGvA

De Antwerpse Stadsgidsen verenigen de officiële gidsen die in Antwerpse straten,gebouwen, musea of kerken een kwaliteitsvolle dienstverlening garanderen. Plan je een bezoek aan Antwerpen, dan zijn zij je aangewezen partner met meer dan 200 gidsen.


www.kgva.be

Groenplaats

theater, comedy, muziek

ARENBERG

In Antwerpen is Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber met een breed aanbod van muziek, theater, comedy en literatuur.


www.arenbergschouwburg.be

Groenplaats

theater

ARSENAAL/LAZARUS

ARSENAAL/LAZARUS is een open theaterhuis in het hart van Vlaanderen. Kwaliteit gekoppeld aan toegankelijkheid, speelsheid en transparantie gekoppeld aan reële betrokkenheid op de wereld, dit zijn de sleutelwoorden van de brede werking, geleid door Willy Thomas en met LAZARUS als huisgezelschap.


www.arsenaallazarus.be

Grote Markt

muziek

Arti Vocali

De Koninklijke zangvereniging ARTI VOCALI stelt haar komende concerten voor met o.a. 'Messiah' G.F.Handel, 'Gloria' Vivaldi, enz...  Ook kan u info bekomen indien u zelf de zangkriebels voelt.  Breng zeker een bezoekje aan onze stand!


www.artivocali.be

Meir

erfgoed, expo

Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum bevindt zich op een steenworp van het beroemde Mardassonmonument. Het is de belangrijkste herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. De Slag om de Ardennen krijgt er bijzondere aandacht.


www.bastognewarmuseum.be

Groenplaats

theater, figurentheater

beeldsmederij DE MAAN

DE MAAN maakt visueel theater voor een jong publiek dat op een volwassen manier wordt aangesproken. Een is een open huis met een diepgewortelde oorsprong in het figurentheater. Die categorie wordt echter opgerekt tot bredere visuele performance. Gelaagd, gevarieerd en avontuurlijk.

Volg de Vliegroute
DE MAAN presenteert: een seizoen met ballen! De zwaartekracht is ons te slim af en zwiert alles de lucht in. Voetjes op de grond, handen in de lucht en maak kans op leuke MAANprijzen!


www.demaan.be

Groenplaats

theater, comedy

Belgische Improvisatie Liga (BIL)

De Belgische Improvisatie Liga speelt sinds 1989 improvisatietheater van de bovenste plank. Dit doen we, als enige in België, volgens een uniek Canadees concept. Deze geïmproviseerde kruisbestuiving tussen theater en sportwedstrijden staat dan ook elke keer garant voor onuitgegeven, hilarische avond


www.bil.be

Meir

expo

BIZARIUM museum

Een bezoek aan Bizarium is een wervelende dans op het feest van de fantasie waar je nieuwsgierigheid wordt gekieteld waar je eigen verbeelding begint te jeuken en waar je begint te geloven dat zolang je durft verder te kijken dan je neus en zelfs je eigen leven lang is werkelijk niets onmogelijk is.


bizarium.com

Meir

erfgoed

Bloemencorso's

Je vindt ze over de hele wereld, maar nergens zijn er zoveel corso’s als in de Lage Landen. Hoewel er minder bloemencorso’s zijn
dan vroeger, leeft deze traditie nog sterk. Vlaanderen telt momenteel vier corso’s, Nederland een twintigtal, elk met hun eigen charme en karakter. Corso’s vormen een lange traditie die van vader op zoon, van moeder op dochter wordt overgedragen. Tegelijk gaat de traditie met haar tijd mee en past zich steeds aan. De corso’s van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met die van vijftig jaar geleden. Onder het motto ‘samen sterker’ bundelen de Vlaamse en Nederlandse corso’s samen met het LECA en het VIE hun krachten om hun traditie meer kansen te geven voor de toekomst.


www.bloemencorso.eu

Steenplein

circus, muziektheater

Boxtalino Theater Circus

Boxtalino Theater Circus presenteert zijn nieuwe kerstshow: 'Pirates'. Een groot familiaal spektakel met internationale top circus acts in een adembenemende theatrale regie.


www.boxtalino.be

Grote Markt

architectuur, audiovisuele kunst, expo, literatuur, muziek, theater

BOZAR

BOZAR is een culturele instelling gelegen in Brussel. Wij voorzien allerlei activiteiten gaande van filmvoorstellingen, gegidste rondleidingen in onze exposities en theaterstuks etc...

Volg de Vliegroute
Maak zelf kleurrijke magneten!


www.bozar.be

Meir

erfgoed

Brussels Museums

Brussels Museums is een onafhankelijke vereniging die de Brusselse musea dichter bij de mensen brengt. Met succesvolle initiatieven zoals Brussels Museums Nocturnes, Museum Night Fever, de portaalsite brusselsmuseums.be, enz. wil Brussels Museums van haar musea actuele en open plekken maken.

Volg de Vliegroute
Werp de dobbelsteen van de Brusselse musea en ontdek het weergegeven museum! Gevonden? Dan kan je nu je kans wagen met de sjoelbak door te richten op het gat in het museum.


www.brusselsmuseums.be

Groenplaats

musical, theater, muziektheater

BSO-producties

BSO-producties maakt theater en musical met professionelen en liefhebbers. Een vzw die jaarlijks enkele producties brengt, gaande van musical over theater tot concerten. Een broedplaats voor nieuw talent en een groeiplek voor bestaand talent.
 


www.bso-producties.be

Groenplaats

theater, comedy

Cabaret Magiq

Welkom in het eerste cabaret in Vlaanderen! Cabaret Magiq brengt het hele jaar door de Parijse glamour naar Hamme (Oost-VL) met het vaste revuespektakel 'Elegance'. Een unieke show boordevol adembenemende kostuums, danseressen, de échte French Can Can, internationale acts & véél humor!


www.cabaretmagiq.be

Grote Markt

muziek

CASCO Phil

CASCO Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip "orkest". De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grensverleggende projecten toegevoegd. CASCO Phil is een "huis van muziek" waar ruimte is om te experimenteren over de kunstenvormen heen.


www.cascophil.be

Steenplein

CCV Antwerpen

CCV is een erkende gespecialiseerde vormingsinstelling voor volwassenen. CCV wil mensen helpen groeien, gemeenschap vormen, zorgend en verbindend in de samenleving staan. Ze wordt gedreven door de christelijke traditie.

Volg de Vliegroute
Kom jij ook een eendje vissen?! Niet zomaar een eendje maar een eendje die je in ’t diepe gooit. Want bij elk gevangen eendje komt een vraag, weetje of opdracht die jou tot nadenken brengt.


www.ccv.be

Groenplaats

musical

CHARLIE BROWN musical - 't Groen Gras vzw

't Groen Gras vzw brengt tussen 20 september en 6 oktober 2019 de musical Charlie Brown in de Rode Zaal van het Fakkeltheater/Antwerpen met in de hoofdrollen Wout Verstappen (Charlie Brown) en Mark Tijsmans (Snoopy). Regie is in handen van Jos Dom,  live-band staat onder leiding van Pietro Ramman.


www.tgroengras.be

Steenplein

muziek

CLAC PERCUSSIE

CLAC beoogt bij haar publiek de meest innerlijke creaties naar boven te laten komen vertrekkende vanuit een dagelijkse verwondering.'De taal van ritme, dans, zang en drama' wordt onderbouwd met een weldoordachte pedagogische en artistieke visie.   'De taal van ritme, dans, zang en drama'

Volg de Vliegroute.


www.clacpercussie.be

Grote Markt

theater, muziek, muziektheater, erfgoed, vorming, comedy

CULTUURAANBOD ZUIDRAND (Aartselaar, Kontich, Lint, Mortsel, Streekvereniging Zuidrand)

In deze 4 culturele centra in de zuidrand van Antwerpen kun je terecht voor een divers podiumaanbod, familievoorstellingen, educatieve activiteiten en evenementen. De Streekvereniging Zuidrand bundelt het toeristisch aanbod in de regio.Een link naar het verrassende lokale erfgoed nooit ver weg.

Volg de Vliegroute.
Sjoelbakken en andere volksspelen met een culturele twist


www.cultureelcentrumaartselaar.be

Meir

kunsteducatie, literatuur

Curieus

Curieus inspireert mensen met een open geest. Via toegankelijke culturele activiteiten kan iedereen bijdragen aan een gelijke, duurzame en solidaire wereld. Kom onze verschillen vieren op het Festival van de Gelijkheid of omarm je tegenslag op het Feest van het Falen. 


www.curieus.be

Steenplein

vorming

CVO Encora

Een nieuw vak leren of je loopbaan een andere richting geven? Je studies afmaken of een nieuwe hobby zoeken? Bij Encora kan je meer dan 90 opleidingen volgen, van grafische toepassingen tot schoonheidsspecialist, van talen tot techniek.


www.encora.be

Steenplein

vorming

CVO Technicum Noord-Antwerpen/VTI Lier-Borgerhout

CVO Technicum Noord-Antwerpen/VTI Lier-Borgerhout is een centrum voor volwassenenonderwijs. Ze bieden zowel creatieve, technische, sociale en chemische opleidingen aan. Ook kan je bij hen een diploma secundair onderwijs behalen.


www.tna.be

Steenplein

dans

Dansstudio 1-2-3

Dansstudio 1-2-3 houdt van dansen ! En u ? Danslessen vanaf 4 jaar tot ...

Volg de Vliegroute
Wij houden van dansen ! En u ? Welke dansles vind jij tof ? Kies de stijl die bij jou past en zoek de correcte schoenen uit


dansstudio123.be

Steenplein

dans

Dansstudio Arabesque

Dansstudio Arabesque is een dansstudio waar iedereen terecht kan voor een degelijke dansopleiding. Een danscentrum waar veel aandacht besteed wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.


dansstudio-arabesque.be

Meir

kunsteducatie, erfgoed, literatuur, expo, vorming

Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen & Brussel. Het hele jaar lang kun je er terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken.

Volg de Vliegroute
Ben jij een creatieve vogel of eerder een speurneus? Grabbel 5 woorden en bedenk hiermee je eigen gedicht of vind de 7 verschillen in onze tekening!


www.davidsfonds.be

Steenplein

vorming, kunsteducatie, muziek, dans, expo

de Academies

de Stedelijke Academies muziek, woord, dans en beeld geven je de kans je artistieke en creatieve talent helemaal te ontplooien. Maak je keuze uit meer dan 100 opleidingen!


www.stedelijkonderwijs.be/academies

Meir

kunst, erfgoed, expo

De Gentse musea

Een bezoek aan de Gentse musea is een belevenis. Je vindt er expo's over psychiatrie, design, kunst, natuur, industrie, dagelijkse leven of geschiedenis. Ontdek S.M.A.K., MSK, Design Museum Gent, De wereld van Kina, STAM, Huis van Alijn, Industriemuseum, Sint-Pietersabdij en Museum Dr. Guislain.

Volg de Vliegroute
In de Gentse musea zijn er heel wat schatten te ontdekken. Ben jij het meesterbrein dat onze grote schatkist zal openen? Los drie museumraadsels op, kraak de code en maak kans op een lekkere prijs of een museumPASSmusées!


stad.gent

Meir

De National

Volg de Vliegroute
De National streeft ernaar cultuur toegankelijker te maken op een zeer laagdrempelige manier. De focus van de activiteiten is voornamelijk gericht op kinderen en mensen uit de buurt.


www.denational.com

Groenplaats

theater, kunsteducatie, vorming

De Proefkonijnen

De Proefkonijnen maakt al tien jaar theater voor het hele gezin. En dit seizoen openen ze een nieuw theater in Antwerpen: De Proefkonijnen Pop-up Theater! Het wordt de plek waar er ieder weekend iets te beleven valt voor kinderen en hun ouders.

Volg de Vliegroute
De Proefkonijnen bouwt een gloednieuw theater in Antwerpen. Hoe hoog is de toren die jij kan bouwen?!


www.deproefkonijnen.be

Groenplaats

muziek, erfgoed, theater

De Roma

Op de laatste zondag van augustus zakt cultuurminnend Vlaanderen weer af naar de Antwerpse binnenstad voor de Cultuurmarkt Vlaanderen. Traditiegetrouw slaat De Roma op de Groenplaats zijn tent op. Ook tijdens deze 24ste editie ontvangen we je met open armen, gratis muntthee en cake. We beantwoorden


www.deroma.be

Groenplaats

musical, theater, muziektheater

De Speling

Als amateurgezelschap brengt De Speling toneel, musical en muziektheater op hoog niveau.


Meir

film

De Studio en De Cinema

DE Studio is het creatieve hoofdkwartier van Antwerpen, waar kinderen en jongeren tegelijkertijd toeschouwer en kunstenaar zijn. Vanaf eind augustus zal Cinema Zuid - de filmwerking van het M HKA - verhuizen naar De Studio en daar deel worden van een volledig nieuwe film- en beeldprogrammatie.


www.cinemazuid.be

Grote Markt

muziek

deChorale - oratoriumkoor

de 'Koninklijke Chorale Caecilia' of kortweg deChorale is een gemengd Oratorium Koor. Het wordt reeds 16 jaar geleid door hun dirigent Paul Dinneweth. Het koor heeft inmiddels meer dan 120 actieve zangers en heeft een unieke plek ingenomen in de Vlaamse Koorwereld.

Volg de Vliegroute
Het Noten-spel: Bij deChorale kan je met wat behendigheid de "noot" heel hoog brengen...


www.dechorale.be

Handschoenmarkt

musical

Deep Bridge

Met meer dan 50 jaar gecombineerde passie en ervaring in de internationale film-, live-, en muziekindustrie wagen ze de sprong. Hun doel? Genres en talenten met elkaar verbinden, eindeloos veel bruggen bouwen en prachtige producties maken. Ze willen sterke verhalen vertellen, emoties delen en nieuwe grenzen opzoeken in de wereld van entertainment.


deepbridge.be

Grote Markt

architectuur, dans, theater, muziek

deSingel

deSingel is een internationale kunstsite voor theater, dans, muziek en architectuur, voor iedereen met een hart voor kunst en een neus voor talent, voor jong & oud, docenten & studenten. Grote en kleine zalen zijn broedplaatsen voor canon en avontuur,artistieke creatie en nieuwe tendensen. 

Volg de Vliegroute
Kom spelen in het ballenkraam van deSingel!


desingel.be

Steenplein

vorming

Dienst Vrijwilligerswerk Antwerpen

Samen zoeken we naar vrijwilligerswerk dat bij jou past. We geven je alle info. Je kan bij ons langskomen of informatie opzoeken op onze website www.antwerpen.vrijwilligerswerk


www.antwerpen.be/nl/overzicht/vrijwilligerswerk

Meir

erfgoed, expo

DIVA - FOMU - MoMu

Op zoek naar een culturele uitstap? De drie musea van De Museumstichting (DIVA, FOMU en MoMu) presenteren hun aanbod voor 2019 - 2020. Ontdek de nieuwste expo's, rondleidingen, workshops en kinderaanbod bij de drie musea.

Volg de Vliegroute
Kom langs en ontwerp je eigen button! Hou je van juwelen, kleding of liever een leuke foto? Kies, versier en ga naar huis met je persoonlijke creatie!


www.divaantwerp.be

Steenplein

dans

Easy Moving vzw

Easy Moving is de goedkoopste bewegingsstudio en danstheater uit Antwerpen waar zoveel variatie is in dans en sport  Zo kan je al vanaf 3 jaar dansen bij ons! Verder zijn we al 27 jaar een gevestigde waarde wat betreft de nieuwste dansvormen. 

Volg de Vliegroute
Dansvoorstellingen, dansen en choreografieën onthouden zorgt voor gezonde stress en kronkels in ons danshoofd… Wie durft de stresstest aan op onze Easy Moving dansstand?


www.easymoving.be

Groenplaats

theater

Echt Antwaarps Teater

Het huis van de lach, waar alle komedies worden geschreven door Ruud De Ridder & Nicole Laurent.


www.echtantwaarpsteater.be

Steenplein

circus

Ell circo d'ell fuego

Ell Circo D’ell Fuego vzw werd in 2004 opgericht als een collectief waar jongeren die bezig waren met circus in de ruimste zin van het woord een plek konden vinden om verder te groeien, te trainen en hun kunnen aan een publiek te tonen. In iets meer dan 10 jaar tijd heeft ECDF zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende organisaties voor circus in Europa.


www.ecdf.be

Meir

erfgoed

Erfgoed Edegem

In Edegem zet een hele groep vrijwilligers zich in voor het behoud en de bewaring van ons cultureel erfgoed. Het erfgoedplatform Erfgoed Edegem verzamelt al deze erfgoedwerkers en ondersteunt hen in hun werking.


www.edegem.be/erfgoed

Meir

erfgoed

Erfgoeddag

www.erfgoeddag.be De Erfgoeddag is een sinds 2001 jaarlijks terugkerend toonmoment voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel waarbij het roerend en immaterieel erfgoed centraal staat. In 2020 staat Erfgoeddag in teken van De Nacht.

 


faro.be

Steenplein

vorming

Esperanto

Onze vereniging wil de kennis van de taal Esperanto verspreiden en de vele mogelijkheden tonen van de internationale plantaal die opnieuw heel populair geworden is via het internet.  Bijvoorbeeld op 'Eventaservo' vind je dagelijks activiteiten voor mensen die Esperanto spreken of het willen leren.

Volg de Vliegroute.
Door middel van een didactisch bord geven we een eerste lesje over de taal Esperanto en laten we zien hoe we spelenderwijs woordjes kunnen vormen. De allerkleinsten mogen aan een klein tafeltje met kleurpotloodjes een leuk figuurtje inkleuren.


www.esperanto.be

Meir

muziek, dans, theater, literatuur

EUROPALIA ROMANIA

EUROPALIA is een tweejaarlijke cultureel festival dat telkens gewijd is aan een land. Van 01 10 2019 tot 02 02 2020 onthalen we Roemenië. Alle kunstdisciplines komen aan bod: visuele kunst, muziek, theater, dans, literatuur en film.

Volg de Vliegroute
Wil je knutselen op z’n Roemeens en je eigen creatie meenemen naar huis? Afspraak op de stand van EUROPALIA! Je kan er een button maken van je ingekleurde “Brancusi”tekening.


europalia.eu

Groenplaats

musical

Event-Team

Event-Team presenteert het komende seizoen verschillende producties: LIFTEN (een muzikale komedie), RUPSJE NOOITGENOEG (een kleutervoorstelling) en ARTHUR EN DE STRIJD OM CAMELOT (een familievoorstelling). Naast de producties kan je ook workshops en lessen volgen o.l.v. professionele docenten.


www.event-team.be

Groenplaats

theater

EWT-THEATER

Een gevestigde waarde in de Antwerpse amusementswereld met 5 geweldige komedies dit seizoen.


www.ewt.be

Groenplaats

theater

Fakkeltheater

Het Fakkeltheater is sinds 1956 een begrip in het hartje van Antwerpen. Theater, musical, cabaret en comedy worden gespeeld in de Rode Zaal, de Zwarte Zaal, de Kleine Fakkel of het Theatercafé. Volgend seizoen spelen er meer dan 500 voorstellingen, verspreid over meer dan 75 producties!


fakkeltheater.be

Groenplaats

kunst

Fameus

Fameus ondersteunt kunst in de vrije tijd in Antwerpen en zorgt er mee voor dat elke kunstenaar en vereniging hiervoor de nodige ruimte, ondersteuning en inspiratie krijgt.


www.fameus.be

Grote Markt

film

Film Fest Gent

Elk jaar stelt Film Fest Gent zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de hele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld. Het festival is een competitief festival, met als thema de 'impact van de muziek op film'.

Volg de Vliegroute
Ontdek al een tip van de sluier van de officiële Film Fest Gent programmatie, ontpop je tot een waar cinema cult-icoon in onze photobooth, neem deel aan de #FFGent wedstrijd & win!


www.filmfestival.be

Grote Markt

muziek, audiovisuele kunst, literatuur, architectuur

Flagey

Belangrijk cultuurhuis in Brussel. Jaarlijks meer dan 200 concerten (klassiek, jazz, wereldmuziek), filmvoorstellingen, kinderactiviteiten en lezingen. In iconisch artdecogebouw met topakoestiek.


www.flagey.be

Steenplein

dans

Flamenco centrum Peña Al Andalus vzw

Ben je een Spanje liefhebber? Wil je graag Flamenco leren dansen of liever een flamenco concert bijwonen/boeken of lekker gezellig genieten van de Spaanse gastronomie tijdens een wervelende voorstelling? Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij Flamencocentrum Peña al Andalus vzw te Antwerpen.


www.alandalus.be

Steenplein

erfgoed, expo, literatuur

FMDO

FMDO overkoepelt en ondersteunt sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. Zo versterkt FMDO de emancipatie, de participatie en het volwaardig burgerschap van haar achterban.

Volg de Vliegroute.


fmdo.be

Meir

literatuur, erfgoed, audiovisuele kunst, kunst, circus, theater

Folio

Niets beter dan een cultuurtijdschrift. Enkele keren per jaar selecteert een redactie het beste uit de culturele actualiteit en schenkt je diepgravende artikels. Op de Cultuurmarkt brengt Folio, dé koepelorganisatie, voor je alle literaire, culturele en erfgoedtijdschriften samen en helpt je kiezen.


foliotijdschriften.be

Groenplaats

theater, figurentheater

FROE FROE

Theater Froe Froe maakt indrukken, hersenspeelsels en laat dingen tot leven komen vol humor, horror, poëzie en rock'n'roll. Tussen Roodkapje en Macbeth ligt hier alleen een laagje latexrubber. De top van het beeldend theater voor alle leefijden.


www.froefroe.be

Meir

erfgoed, vorming

FTG Federatie van Toeristische Gidsengroeperingen vzw

FTG vertegenwoordigt 45 gidsenverenigingen verspreid over gans Vlaanderen. FTG komt op voor de belangen van stads-, streek- en museumgidsen. Ze zorgen voor de verzekering van de aangesloten leden en geven tevens een FTG-gidsenkaart uit en organiseren ook bijscholingen tijdens diverse Gidsendagen.


www.ftg-web.be

Grote Markt

muziek

Gent Festival van Vlaanderen

Gent Festival van Vlaanderen is een internationaal muziekfestival in de bruisende cultuurstad Gent en breder in Oost-Vlaanderen. Gent Festival kiest voor kwalitatief klassiek in haar puurste vorm maar zoekt ook de grenzen van klassiek op met tal van creatieve formats. Zo is er OdeGand, het jaarlijkse startschot van Gent Festival, dat intussen uitgegroeid is tot een adembenemend en avontuurlijk stadsfeest. Van 14 september tot en met 5 oktober 2019 trekt Gent Festival ruim 50.000 bezoekers aan met een gedurfd programma van klassiek, over wereldmuziek tot jazz!


www.gentfestival.be

Steenplein

vorming

GO! CVO Antwerpen

Ben je op zoek naar een kwalitatieve opleiding? Dan ben je bij GO! CVO Antwerpen aan het juiste adres. Meer dan 60 opleidingen en de keuze tussen dag-, avond- of afstandsonderwijs (thuis leren). Op je eigen tempo én op jouw maat.


www.cvoantwerpen.be

Meir

erfgoed, literatuur

Guido Gezellekring

De Guido Gezellekring stelt zich tot doel, de grootste dichter van de Lage Landen te promoten door het organiseren van Gezelledagen en het uitgeven van boeken en een driemaandelijks ledenblad. Gezelles leefwereld staat centraal maar ook zijn naaste omgeving komt ruimschoots aan bod.

Volg de Vliegroute
Kom en ontdek de dichtkunst van Guido Gezelle op een speelse wijze. Maak een puzzel naar het voorbeeld van Marc Sleen of beleef het spannende verhaal van Boerke Naas.


guidogezellekring.be

Meir

erfgoed, expo

Hallepoort

De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. In 2019 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot BRUEGELs universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder.

Volg de Vliegroute.
Het is al Bruegel wat de klok slaat in 2019! De grote meester Pier den Drol schilderde als de beste: losse toets en heel precies. De Hallepoort pakt uit met een tentoonstelling over Bruegels’ 16de eeuw. Stap terug in de tijd en ontdek de wereld van 500 jaar geleden doorheen zijn werk en zijn ogen! Tijdens de Cultuurmarkt versier je een lepel om aan je ceintuur te hangen én om rijstpap te lepelen!


www.kmkg-mrah.be

Grote Markt

erfgoed, kunsteducatie, muziek

Het Orgel in Vlaanderen

Het Orgel in Vlaanderen bestaat al sinds 1990. De vzw werd opgericht om de orgelcultuur en het orgelerfgoed in Vlaanderen een boost te geven. Het Orgel in Vlaanderen wil Vlaamse orgels herwaarderen, ontsluiten en meer bekendheid geven bij het grote publiek en vooral bij kinderen en jongeren.

Volg de Vliegroute
Hoe kan een orgel zo fijn en ook zo luid klinken? Kom het zelf ontdekken en bouw samen met ons een klein pijporgeltje, van plank en pijp tot instrument!


orgelinvlaanderen.be

Groenplaats

theater, dans

hetpaleis

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen en jongeren in centrum Antwerpen en het grootste jeugdtheater in de Benelux. hetpaleis maakt, presenteert en organiseert theater- en dansproducties, muziekperformances, kunsteducatieve workshops en andere activiteiten.

Volg de Vliegroute.


www.hetpaleis.be

Steenplein

kunsteducatie, vorming, erfgoed, literatuur

Humanistisch Verbond

Het Humanistisch Verbond is een sociaal-culturele vereniging die vanuit humanistische waarden uiteenlopende culturele activiteiten organiseert voor een breed publiek. Hierbij gaan cultuur en gemeenschapsvorming hand in hand: ontmoeting, dialoog en verbondenheid via sociale contacten staan centraal.

Volg de Vliegroute
Toffe spelletjes! Maak ook je eigen aandenken aan de cultuurmarkt met de buttonmachine! Ga op de foto met een levensechte knuffelaap!


www.humanistischverbond.be

Wapper

literatuur

Iedereen Leest

Iedereen Leest coördineert campagnes en programma's rond lezen en brengt kennis over leesbevordering en leesplezier samen.

Volg de Vliegroute
Maak je eigen badge of postkaart op basis van jouw favoriete boekenpersonages.


www.iedereenleest.be

Groenplaats

theater, dans, muziektheater

IkHouVanTheater.be

IkHouVanTheater.be promoot verschillende theaters en toneelgezelschappen. Van amateur tot professioneel. Kan je niet kiezen uit de rest, zij kunnen je misschien wel helpen.


www.ikhouvantheater.be

Steenplein

muziek

Internationale Lutherie School Antwerpen

De Internationale Lutherie School Antwerpen, kortweg ILSA, is een school voor muziekinstrumentenbouw. 


instrumentenbouw.be

Hendrik Conscienceplein

jazz

JazzLab

JazzLab pompt zuurstof in de Belgische jazzscene. Onze tournees zijn de rots in de branding voor artiesten en publiek. We helpen de muzikanten bij de realisatie van hun meer ambitieuze projecten, en leggen een stevig fundament waarop de scene zich kan ontwikkelen in binnen- en buitenland.


www.jazzlab.be

Grote Markt

film

JEF - jeugdfilm.be

JEF is dol op jeugdfilm en is een aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, op school of in de vrije tijd.

Volg de Vliegroute
Aan de JEF-stand kan jong en oud zich onderdompelen in een digitale speeltuin vol virtual reality, indrukwekkende games, apps én de nieuwste jeugdfilms. Het ideale voorsmaakje van wat je mag verwachten van het JEF festival 2020


www.jeugdfilm.be

Groenplaats

vorming, musical

JoMus

Jomus organiseert Musicalstages en -lessen in Mechelen voor kinderen vanaf 3 jaar. Een heel jaar worden de kinderen ondergedompeld in zang, dans en theater met op het einde een prachtig toonmoment. Daarnaast zijn er ook taallessen.

Volg de Vliegroute
Laat je verbeelding op hol slaan, niks is te gek. We spelen een spel waar normale en saaie antwoorden verboden zijn.


www.jongmusical.com

Meir

expo

Kazerne Dossin

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de nazi's de Dossinkazerne als verzamelkamp voor bijna 26.000 Joden en Roma. Met 28 transporten werden ze gedeporteerd naar Auschwitz. Het museum toont hun geschiedenis en denkt na over mensenrechten vandaag.

Volg de Vliegroute
Wist je dat smaken herinneringen tot leven kunnen brengen? Zo kunnen de levendige herinneringen van de chocoladecake van oma meteen een geluksgevoel oproepen. Ook de Joodse bakker, Jos Hakker, liet ons een hele bijzondere herinnering na. Daar ontdek je deze zomer alles over in Kazerne Dossin. Kom snel proeven.


www.kazernedossin.eu

Meir

expo, kunst, erfgoed

KBR

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek en verzamelt alle Belgische publicaties. Ze bewaart, beheert en bestudeert meer dan 8 miljoen documenten, een rijk cultureel en historisch erfgoed. KBR geeft u toegang tot informatie, faciliteert onderzoek en biedt een brede culturele beleving aan.

Volg de Vliegroute
Druk je eigen Bruegelmonstertje! Kies je favoriete Bruegelmonstertje en ga zelf aan de slag met de inktrol! Tijdens deze activiteit ontdek je hoe je zelf een prent kan afdrukken.


www.kbr.be

Grote Markt

film

Kinepolis Antwerpen

Kinepolis biedt niet alleen films voor het hele gezin, maar ook tal van evenementen waaronder Cultuur in de Cinema met Opera, Ballet, Theater en Kunst in de Cinema.


kinepolis.be

Meir

erfgoed

KOERS. Museum van de Wielersport

Verwacht je in KOERS aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen met op het parcours o.a. een kasseimuur van 90%uFFFD, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken.

Volg de Vliegroute
Twee wielen, een zadel en een stuur. We weten allemaal hoe een fiets eruit ziet. Maar kan jij ook zonder spieken zelf een fiets tekenen? De wielen krijg je cadeau, de rest is aan jou!


koersmuseum.be

Steenplein

vorming, kunsteducatie

Kunsthistorisch Instituut van Antwerpen

Reeds meer dan 75 jaar dompelt het Kunsthistorisch Instituut cursisten van alle leeftijd in een 'kunstbad' met nadruk op continuïteit, samenhang en diversiteit van artistieke disciplines. Hier kun je kunst en cultuur van dichtbij voelen en (leren) begrijpen.


www.khi-antwerpen.be

Grote Markt

muziek

La Classica & Cultuurpakt

Cultuurpakt is een website voor cultuurliefhebbers. We weigeren ons in een hokje te laten duwen van genre, taal of kunstdiscipline.  La Classica wil als webradio klassieke muziek (weer) meer toegangkelijk maken voor jong en oud. Daarom programmeren we vooral licht klassieke werken.


www.laclassica.be

Meir

erfgoed

Lambotte Museum - Geschiedenis van de Gezondheidszorg

Het Museum herbergt medische instrumenten, toestellen en voorwerpen die in de  19de en 20ste eeuw gebruikt werden in de gezondheidszorg. Aan de hand van haar uitgebreide collectie illustreert het museum de ontwikkeling en de vooruitgang van de medische zorg van de vroege geneeskunde tot vandaag.


www.museumgeneeskunde.be

Suikerrui

theater

Last Minute Ticket Shop / Info Cultuur

Last Minute Ticket Shop biedt je iedere vrijdag en zaterdagvoorstellingen en concerten in Antwerpse theaters en concertzalen tegen halve prijs. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan je de tickets kopen in de Last Minute Ticket Shop (Wisselstraat 12 - hoek Grote Markt, 2000 Antwerpen).

Meer tips voor cultuur & tickets vind je op www.infocultuur.be


www.lastminuteticketshop.be

Meir

Lekker Antwerpen en Dialectwandelingen

Met Lekker Antwerpen en Dialectwandelingen neemt de gids u mee op een toffe uitstap door de stad.  Naar verrassende plekjes met een hapje en een drankje (of enkele drankjes) en altijd een mix van historische feiten, anekdotes, straffe verhalen en heel wat lekkers.


www.lekkerantwerpen.be

Steenplein

erfgoed

Linx

Linx  is de socio cultureler partner in vrije tijd an het ABVV. We hebben een Linxlustig aanbod. Arbeid en arbeidsgeschiedenis zijn onze uitgangspositie.


Groenplaats

theater

Loge10 Theaterproducties

De grote titels voor het grote publiek.


www.loge10.be

Meir

kunst, erfgoed, expo

M HKA

Het M HKA is een levendig museum van hedendaagse kunst. Naast collectietentoonstellingen en tijdelijke expo's vind je er ook een brede waaier aan activiteiten, rondleidingen en workshops.

Volg de Vliegroute
Een paarse neushoorn als huisdier, elke dag spaghetti met chocolade op het menu, of niemand meer in armoede… Wat je wens ook is, je mag hem heel geheim of net superduidelijk in de wensput van Vaast Colson komen gooien.


www.muhka.be

Steenplein

dans, muziek, theater, vorming

MA'GO! Muziche academie van het gemeenschapsonderwijs

MA'GO! is de grootste academie in Antwerpen. Bij hen kan je muzik, woord en dans volgen. Voor dans werken ze samen met Arlekino vzw www.dansstudio-arlekino.be Je kan bij hen terecht vanaf 6 jaar.

Volg de Vliegroute.


www.ma-go.be

Steenplein

vorming

Markant en Best Pittig

Markant vzw bestaat uit de netwerken Markant, Best Pittig en Artemis. Markant biedt je een toegankelijk en zinvol aanbod waardoor je meer haalt uit je vrije tijd. Samen met andere vrouwen participeer je onder het motto "Ontdek, beleef en geniet" aan het maatschappelijk en cultureel leven.


www.markantvzw.be/antwerpen

Steenplein

vorming

Masereelfonds

Het Masereelfonds is een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Wij doen dat vrij en vrank, zonder dogma's, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.


www.masereelfonds.be

Grote Markt

muziek

Middagconcerten Van Antwerpen

Elke vrijdagmiddag tussen 12 en 13 uur een kamermuziekconcert in Amuz, vooraf een korte inleiding.Tijdens de schoolvakantie, in juli tot half augustus.Young Masters, kamermuziek met top net afgestudeerde professionele musici.


www.middagconcerten.be

Meir

erfgoed

Molse gidsenkring

Molse gidsenkring promoot erfgoed in Mol en omgeving. De kring verzorgt groepsuitstappen zoals bijvoorbeeld een dagtocht  3x Witheren tijdens een toertje Postel, Averbode en Tongerlo. Of een bezoek aan de Norbertijnenabdij van Postel gecombineerd met een  streekproevertjestocht van erkende streekproducten.


toerisme.gemeentemol.be/aanbod/1009/op-pad-met-de-molse-gidsenkring-2019

Groenplaats

theater

Monty

Scherp en eigenzinnig theater, dat ziet u bij Monty. Sinds 1985 bieden wij u een internationale of net lokale gemaakte voorstellingen. Gevestigde waarden en nieuwe namen. Steeds bedacht en inspelend op een veranderende wereld.


www.monty.be

Groenplaats

theater

Multatulitheater

Een klein en gezellig café-theater in de Sint-Andrieswijk, hartje Antwerpen. Elk seizoen spelen we 4 komedies of tragikomedies met in het totaal meer dan 80 voorstellingen. Wij zijn amateurs in hart en nieren, maar wat we brengen is zeker niet 'amateuristisch'.


www.multatulitheater.be

Meir

expo, kunsteducatie, kunst

Museum De Reede

In Museum De Reede staat alles in het teken van de grafische kunst. Kern van de collectie zijn drie van de grootste graveurs aller tijden: Edvard Munch, Francisco Goya en Félicien Rops, aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen.

 


www.museum-dereede.com

Meir

erfgoed, expo

Museum Hof van Busleyden

Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Wissel ideeën uit en sta stil bij een wereld in verandering, net als toen.

Volg de Vliegroute
Hoe zwart is zwart? En uit welke kleuren bestaat zwart eigenlijk? Kom experimenteren aan onze stand en maak je eigen 'zwartwaaier'.


www.hofvanbusleyden.be

Meir

erfgoed

Museum Kunst & Geschiedenis

Maak een wereldreis door de geschiedenis! Wandel van prehistorische vuistbijlen naar Egyptische mummies. Snuister tussen betoverend glas en zet een stap achteruit om de indrukwekkende Brusselse wandtapijten te bekijken. Ga de oosterse toer op tussen de Aziatische boeddha’s en steek de Atlantische Oceaan over om Kuifjes 'beeldje met het gebroken oor’ te bewonderen. En dan is er nog de mooie collectie van Belgische art nouveau… U komt ogen te kort!

Volg de Vliegroute.
Reis door de middeleeuwen en nodig alvast een vriend uit met je mee te gaan! Vikingen kom je immers niet elke dag tegen. Kom naar het Museum K&G en laat je verrassen door een aantal fitte middeleeuwers die meer vertellen over hun leven. Tijdens de Cultuurmarkt maak je een uitnodiging in stijl: met pen en inkt, en middeleeuwse motieven!

 


www.kmkg.be

Meir

expo

Museum Snijders&Rockoxhuis

Het Snijders&Rockoxhuis zit vol met herinneringen aan de familie Bruegel. Neem deel aan onze wedstrijd met als inzet een exclusieve rondleiding in de tentoonstelling "Jan Brueghel, een uitmuntend tekenaar" met aansluitend een Bruegelbuffet.


www.snijdersrockoxhuis.be

Meir

expo

Museum voor Natuurwetenschappen Brussel

Ontmoet de beroemde Iguanodons van Bernissart en andere dino's in het Museum voor Natuurwetenschappen, ontdek de evolutie van de mens, stap miljoenen jaren terug in de tijd, verken de stedelijke biodiversiteit of bezoek de tijdelijke expo's TEDDY&BEER (tot 1.9.19) of ANTARCTICA (vanaf 17.10.19).

Volg de Vliegroute.


www.natuurwetenschappen.be

Meir

expo

museumPASSmusées

Betaal één keer €50 en bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil.


www.museumpassmusees.be

Groenplaats

musical, dans

Music Hall

Music Hall produceert, promoot en organiseert sinds jaar en dag diverse musicals, opera's, balletten en tal van theater- en arenaspektakels. Zo genoten de afgelopen 30 jaar miljoenen bezoekers van voorstellingen zoals o.a. Les Misérables, Cats, Het Zwanenmeer en de Boléro van Béjart.

Volg de Vliegroute.


www.musichall.be

Grote Markt

muziek, erfgoed, literatuur

Musica Divina

De Klank van Da Vinci: Ontdek de muziek rond de renaissanceman bij uitstek tijdens Musica Divina. Het Festival van Vlaanderen eert in negen steden en gemeenten in de Kempen de erfenis van Leonardo da Vinci met topensembles als Capella de la Torre, Currende, VocaMe en Doulce Mémoire.


www.musica-divina.be

Grote Markt

muziek, kunsteducatie

Musica, Impulscentrum voor Muziek

Musica, Impulscentrum voor Muziek, stimuleert via 30 eigenzinnige formats een bewuste en avontuurlijk omgang met klank en muziek en een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen. Beleven, verkennen, creëren, uitvoeren.

Volg de Vliegroute
Bij de stand van Musica componeer en knutsel je een eigen stukje muziek! Je kan je verzonnen melodie ter plekke uittesten met een muziekdoosje.


www.musica.be

Grote Markt

muziektheater, muziek

MUZIEKTHEATER TRANSPARANT

Muziektheater Transparant is reeds 25jaar een internationaal productiehuis voor muziektheater en opera, gebaseerd in theaterwerkplaats Matterhorn te Borgerhout met een sterke foucs op nieuwe media, de stem, hedendaagse componisten, jonge makers en artiesten met de TRANSLAB jongerenwerking. 


www.transparant.be

Meir

erfgoed

Navigo-Nationaal Visserijmuseum en Abdijmuseum Ten Duinen


www.koksijde.be

Steenplein

vorming

Nederlands Klassiek Verbond - Antwerpen

NKV wil de kennis van de antieke cultuur en haar erfenis onder een breed publiek promoten. De 30 afdelingen in Nederland en België (bijna 3000 leden) organiseren elk meermaals per jaar lezingen, leeskringen, excursies en reizen. Er is ook een tijdschrift, een jeugdquiz, prijsboeken voor scholen,...


www.nederlandsklassiekverbond.nl

Meir

erfgoed, literatuur

Nello's Droom Genootschap vzw

Nello's Droom Genootschap vzw zet de figuren van Nello en Patrasche in de kijker. We organiseren vertelwandelingen door Hoboken. In en rond het Gravenhof is iedereen welkom op het jaarlijks familiefestival 'Nello feest!'. Boek een vertelrecital voor uw vereniging of organisatie.

Volg de Vliegroute
Hou jij ook van lekker brood? Kun je tarwe van boekweit onderscheiden? Proberen maar! Een leuke uitdaging voor molenaars, bakkers en smulpapen in spe!


www.nellopatrasche.be

Groenplaats

theater

Noordteater

Het Noordteater start dit jaar zijn 45e speelseizoen. Al 45 jaar lang bezorgen wij ons publiek een brede waaier aan genres van komedies tot thrillers en drama. Kom met ons kennismaken tijdens de Cultuurmarkt op de Groenplaats of op de Sint Nicolaasplaats.


www.noordteater.be

Steenplein

vorming

Okra vzw

OKRA is een vereniging van, voor en door 55-plussers. Je vindt in OKRA tal van mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen activiteiten te doen. Daarbij krijg je de kans om je talenten te ontplooien, blijf je actief en kan je mee in de steeds evoluerende wereld.


www.okra.be

Meir

erfgoed

OMG van Eyck was here

In 2020 viert Gent zijn grootste Vlaamse Meester. Tijdens “OMG Van Eyck was here”  zullen beeldende kunst, theater, dans, design, mode, gastronomie, muziek en zelfs shoppen een jaar lang baden in de sfeer van Van Eyck en De Aanbidding van het Lam Gods. Het themajaar opent met de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit in het MSK: Van Eyck. Een optische revolutie.

www.vaneyck2020.be
www.vaneyckwashere.be


www.mskgent.be

Meir

erfgoed

Open Monumenten

Open Monumenten maakt deel uit van Herita vzw.  Open Monumenten  wil jong en oud fan maken van de  historische locaties in Vlaanderen.  De organisatie van Open Monumentendag is daarbij de  jaarlijkse klap op de vuurpijl. 

Volg de Vliegroute
Kom kijken naar de levensgrote mensen-monumenten van Open Monumentendag en word zelf een cool “levend monument”.


www.openmonumenten.be

Meir

erfgoed

Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen

Zes maal per jaar uitgifte van een kunst- en erfgoedtijdschrift. Organisatie van publieksgerichte evenementen om kunst- en erfgoed beter te ontsluiten.


www.tento.be

Grote Markt

dans, muziektheater

Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen brengt als grootste culturele instelling van Vlaanderen het bekende en minder bekende opera- en balletrepertoire op de planken. De voorstellingen zijn zowel in Antwerpen als Gent te zien in de operahuizen, theater  't Eilandje, en de Stadsschouwburg Antwerpen.


www.operaballet.be

Meir

literatuur

Oxfam Bookshop

Oxfam Solidariteit is een niet-gouvernementele organisatie voor otwikkelingssamenwerkingdie streeft naar een andere globalisering:die van solidariteit tussen volkeren en werkt aan duurzame oplossingen voor armoede en onrecht.


www.oxfamsol.be

Groenplaats

theater

Paljas Producties

Reizend theatergezelschap. Paljas Producties vind je in gans Vlaanderen. De stukken variëren van komisch tot tragisch, met een lach en een traan. Steeds toegankelijk, maar vaak met een onderliggende boodschap of taboedoorbrekend.

 


http:/:www.paljas.be

Steenplein

dans

Pearl Burlesque

In deze dansschool verwelkomen wij vrouwen, ongeacht welke leeftijd of maat. Burlesque is dé dans voor ALLE vrouwen. Ze begeleiden jullie graag in jullie ontdekkingstocht naar jullie "Inner Diva". Dit alles gekruid met een goede dosis fun, glitter en glamour!


pearl-burlesque.wixsite.com/pearlburlesque

Grote Markt

muziek

Pianolabo

Piano's Maene staat synoniem voor alles wat met piano te maken heeft. We bieden "de beste merken onder één dak" en focussen niet alleen op verkoop en verhuur van instrumenten: ons atelier staat ook in voor de bouw, restauratie en het onderhoud van piano's en historische klavierinstrumenten.

Volg de Vliegroute
Op de stand van Piano’s Maene kom je alles te weten over hoe een piano in elkaar zit. Ken jij het verschil tussen een klavecimbel, Piano Forte en piano?


www.maene.be

Groenplaats

figurentheater

Poppentheater Jojo

Poppentheater Jojo speelt traditionele handpoppenkast en tafel poppenspel voor de kleuters in onz eigen gezellig theatertje.

Volg de Vliegroute.


www.poppentheaterjojo.be

Steenplein

vorming

PRH - Persoonlijkheid en Relaties

Ontplooi jezelf, leef aanstekelijk: PRH-vorming is gericht op persoonlijke groei opdat zoveel mogelijk mensen de wereld verrijken met hun unieke bijdrage. Als je jezelf bent, straal je het ook uit. Aanstekelijk leven zet mensen in beweging en draagt bij tot een meer menselijke wereld.


www.prh.be

Groenplaats

dans

Prima Donna Events

Met Prima Donna Events willen we bekende ballet en opera klassiekers voor een breed publiek presenteren. Grootse, kwalitatieve producties met live symfonisch orkest.

Volg de Vliegroute
Fun aan de Prima Donna Events stand! Doe mee met onze dwergspelletjes en ontvang een leuke gadget van Sneeuwwitje, het sprookjesballet!


www.primadonnaevents.be

Groenplaats

theater

RATAPLAN

Rataplan heeft een rijke geschiedenis van meer dan 20 jaar, als podium voor theater en jazz. Rataplan vertaalt vandaag de veranderende wereld naar het podium. Het is een broedplaats voor jong stedelijk talent, een unieke plek voor jazz en het gezelligste zaaltje van 't stad.

Volg de Vliegroute.


www.rataplanvzw.be

Grote Markt

erfgoed, muziek

Ruckers Genootschap

Het Ruckers Genootschap vzw legt zich sinds 1969 toe op het bevorderen van de kennis van historische muziekinstrumenten (hun conservatie en restauratie), en van de historische uitvoeringspraktijk.


www.ruckersgenootschap.be

Steenplein

vorming

School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen vzw

De School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen vzw (SCFA) organiseert sinds 30 jaar filosofiecursussen van hoog niveau voor een breed publiek. Het programma biedt een inleiding in westerse en niet-westerse filosofieën én in het comparatieve denken.


www.comparatievefilosofie.be

Steenplein

vorming

School voor Filosofie

School voor Filosofie organiseert cursussen filosofie in de praktijk.  De lessen trachten inzichten uit de rijke filosofische en spirituele tradities, zowel uit het Oosten als uit het Westen, op en heldere en levendige manier over te brengen, om van nut te zijn in het dagelijkse leven.


www.praktischefilosofie.be

Groenplaats

theater

SEEFTHEATER

Het Seeftheater viert zijn 40-jarige bestaan met een herneming van de meest succesvolle en grappigste producties van die voorbije 40 jaar. 'Nonkel Gaston is dood, en dan ...is er koffie' bijt de spits af ...


www.seeftheater.be

Steenplein

vorming

Share International / Share Nederland

Tegen de achtergrond van de Leringen van de Tijdloze Wijsheid wordt de noodzaak van verandering verkend, om een eerlijke en gezonde wereld voor iedereen te scheppen. Via de informatie die Share International/Share Nederland aan het publiek geeft, wordt duidelijk hoe de mensheid hulp en advies krijgt.

Volg de Vliegroute
Onze Aarde verdient meer dan ooit onze aandacht! Wat kunnen wij, groot en klein, doen om onze planeet te redden?


www.sharenl.org

Groenplaats

figurentheater

Spelleke van Semini

De vzw Antwerps Komitee Semini in Ere werd opgericht in april 1987 en heeft tot doel de interesse te wekken voor de figuur van Semini van wie de beeltenis boven de inkompoort van het Steen prijkt en te ijveren voor de bescherming en onderhoud van dit beeldje.

In 2002 werd het poppentheater 'Het Spelleke van Semini' opgericht. De eerste mobiele poppenkast en daarna ook het vaste poppentheater, werden door hun enthousiaste ploeg zelf gemaakt, evenals de poppen zelf, de decors, en al wat daar verder bij te pas komt.

Volg de Vliegroute
Tussen de vele eendjes zwemt een sierlijke zwaan. Vis je haar eruit of heb je een truc nodig?


www.semini-saga.be

Meir

erfgoed

Sport- en Olympisch museum - Sportimonium

In het Olympisch museum Sportimonium in Hofstade -Zemst ontdek je al doende alles over de geschiedenis van sport. Sla je slag in de volkssporttuin, werk aan je conditie en werp een blik achter de schermen van het nieuwe museumdepot. Want ook sporterfgoed wil in topconditie blijven.

Volg de Vliegroute
Ben jij echte olympiër? Met welke medaille zou jij op het podium pronken? Kom het ontdekken aan onze olympische fotostand!


www.sportimonium.be

Grote Markt

theater, muziek

Sportpaleis Group

Sportpaleis Group vormt het team achter de exploitatie van evenementensites in Antwerpen (Sportpaleis, Lotto Arena, Stadsschouwburg), in Brussel (Vorst Nationaal), in Gent (Capitole) en in Hasselt (Ethias Arena, Ethias Theater, Grenslandhallen) en achter evenementen als Night of the Proms, Het Schlagerfestival en meer.


www.sportpaleis.be

Groenplaats

theater, kunsteducatie

Sprookjeshuis Rivierenhof 40 jaar verhalen vertellen

Het Sprookjeshuis in het Rivierenhof te Deurne is al 40 jaar lang vertelhuis waar dagelijks verhalen verteld worden. Klasjes, families, kinderen en volwassenen komen genieten van de vertellingen. Op 22 september is het vertelfeest, in het Wonderwoud komen Sprookjes tot leven. Voor iedereen, gratis!

Volg de Vliegroute.
Duik met het Sprookjeshuis in een Zee van verhalen vol vissen, schelpdieren, meerminnen en zeemonsters. Knutsel met ons een sprook-topus!

 


www.provincieantwerpen.be

Grote Markt

muziek, muziektheater

Spumanti Kamerorkest brengt Napoleon Ongehoord

Napoleon Ongehoord is een multimediale muziektheatervoorstelling n.a.v. het 250° geboortejaar van Napoleon Bonaparte. Met Johan Op de Beeck, verteller, Charles Dekeyser, bas, Charlotte Asberg, sopraan, koor Laidos en orkest Spumanti o.l.v. Ann Pareyn.


www.spumantikamerorkest.com

Meir

erfgoed

Stoomtrein Dendermonde-Puurs

De v.z.w. Stoomtrein Dendermonde-Puurs werd in 1977 opgericht met als doelstelling het in standhouden van historisch spoorwegmateriaal, om deze vervolgens in te zetten voor toeristische ritten tussen Baasrode en Puurs.

Volg de Vliegroute.


www.stoomtrein.be

musical

Studio 100

Studio 100 is het productiehuis van K3, Mega Mindy, Samson & Gert, Piet Piraat, Kabouter Plop, Bumba, ROX, Ghost Rockers, Flin & Flo, Lolly Lolbroek, Nachtwacht, Prinsessia, Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi, TwiniPop en zoveel meer!


www.studio100.be

Groenplaats

comedy

Sven De Ridder Company

Sven De Ridder en Brik Van Dyck willen kwaliteitsvolle humoristische toneelvoorstellingen brengen voor een zo breed mogelijk publiek. Ze schrijven hun stukken zelf en staan ook steeds zelf mee op het podium, want daar voelen ze zich thuis.


www.svenderiddercompany.be

Groenplaats

theater

Tableau nr.1

Tableau nr.1 is een theatergroep bestaande uit 6 artiesten. We maken voorstellingen van bestaande theaterteksten maar ook nieuwe creaties. We kiezen voor een eclectische stijl, visueel met eenvoudige middelen. 


www.tableaunr1.rna-web.be

Groenplaats

theater, comedy, figurentheater

Take Twee Producties en Poppentheater Klein maar Moedig

Take Twee Producties brengt theateramusement voor een breed publiek. Authentiek theater, meestal in het Antwerps dialect van komische, thrillers en tragikomische stukken. Poppentheater Klein maar Moedig wordt ook door ons geproduceerd o.l. van Ben Bervoets en Laura De Leeuw.


www.fakkeltheater.be

Groenplaats

theater

Tg Wuivend Riet

Tg WUIVEND RIET is het theaterlabo van auteur-regisseur Ed Vanderweyden. We spelen Vlaamse creaties met de vinger aan de pols van de actualiteit. Theater dat vragen stelt en uitdaagt om antwoorden te geven. Theater dat antwoorden geeft en de toeschouwer stimuleert om vragen te stellen.


www.wuivendriet-writeon.be

Groenplaats

musical, muziek

The Singing Factory

The Singing Factory herbergt drie koren en brengt ieder jaar kwalitatieve musicalproducties op de markt. Singfonia (kinderen tussen 6 en 10 jaar), Melodia (jongeren tussen 10 en 15 jaar) en Youforia (het oudste jongerenkoor).


www.singingfactory.be

Groenplaats

theater, comedy, muziek

Theater Cartouche VZW

Theater Cartouche al 20 jaar een pareltje ten zuiden van de stad Antwerpen. Eigen producties alsook gastproducties maar van het beste niveau. gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en dat vanuit alle windstreken.


www.theatercartouche.be

Groenplaats

theater

Theater Elckerlyc

Dit theater in hartje Antwerpen werd in 2013 vernieuwd en straalt de nostalgische sfeer uit van een theater met traditie. Gastvrijheid staat dan ook bovenaan de doelstellingslijst, zowel voor publiek als voor gastspelers. Daarom voelt een bezoek vertrouwd aan en toch elke keer anders.


www.elckerlyc.be

Groenplaats

theater

theater M | F!ERce

Theater M staat voor een jong en open theatermakershuis in Mechelen. We willen met onze voorstellingen graag bijdragen tot een rijkere sociale en culturele verbeelding. In onze nieuwe creatie F!ERce gaan we terug naar de Stonewall-rellen van 1969, een voorstelling van opstand tot pride!


www.theaterm.be

Groenplaats

theater

Theater Malpertuis

Theater Malpertuis is een Theaterproductiehuis dat eigen producties maakt en speelt in Vlaanderen en in het buitenland. Theater Malpertuis heeft ook een eigen speelplek in Tielt, waar ze regelmatig andere gezelschappen ontvangt.


www.malpertuis.be

Groenplaats

theater

THEATER STAP

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan.


www.theaterstap.be

Groenplaats

muziektheater, theater

Theater Tol

Theater Tol, opgericht in 1998, is een multidisciplinair muziektheater gezelschap uit Antwerpen. Tol reist de ganse wereld rond met roving performances en luchtvoorstellingen in een poëtische, muzikale en ongewone visuele taal.


http//www.theatertol.com

Groenplaats

theater, muziektheater, musical

Theater VREAK

Het Antwerpse collectief VREAK, Vlaams Recreatief En Andersgeaard Kunsttheater, maakt theater voor en door holebi's en probeert de holebirollen bewuster aan te pakken.


www.vreak.be

Groenplaats

theater

Theater Zeemanshuis

Reeds meer dan 35 jaar een vaste waarde in het Antwerpse theaterlandschap. Vroeger gevestigd in het Zeemanshuis, nu spelen de voorstellingen in het Fakkeltheater in hartje stad.


www.theaterzeemanshuis.be

Groenplaats

erfgoed

Theatertainment

Theatertainment Producties is een beloftevolle speler op de markt. Een productiehuis dat enkel werkt met gevestigde waarden en streeft naar professionalisme.  Ze willen minstens twee takken in het Cultureel landschap vertegenwoordigen: theater en entertainment.


www.theatertainment.be

Groenplaats

theater

toneelgroep Streven Mortsel

De koninklijke toneelgroep uit Mortsel.


www.streven.be

theater

TONEELHUIS

Als Antwerps stadstheater ontwikkelt Toneelhuis artistieke projecten voor de grote zaal, in de Bourla en op tournee in binnen- en buitenland.


www.toneelhuis.be

Groenplaats

theater, muziektheater, musical

UITGEZONDERD.

theater. audiovisueel. events.


www.uitgezonderd.be

Steenplein

vorming, erfgoed

Vl@s - Vlaamse actieve senioren

Vl@s: een Vlaamse, sociaal-culturele vrijwilligersvereniging voor 50-plussers, dynamisch, pluralistisch, niet-partij gebonden. Wij ijveren voor samenhorigheid, ontplooiing en belangenbehartiging. Geen plaats voor vereenzaming en individualisme! Ouder worden in de eigen vertrouwde omgeving.


www.vlaamseactievesenioren.be

Groenplaats

theater

VLAAMS FRUIT

Het Kunstencentrum Vlaams Fruit is een open theaterhuis dat verrassend en kwalitatief (tekst)theater brengt voor volwassenen en jongeren uit binnen- en buitenland. Het is een werkplaats voor professionele artiesten en een broedplaats voor jong talent in een kleinschalige context.

Volg de Vliegroute
De Spiekpietjes strijken neer in Het Klokhuis en bereiden de komst van Sinterklaas voor. Ze vertellen hem wat er allemaal tijdens het voorbije jaar gebeurd is en of de kinderen wel flink geweest zijn. Maar hoe word je nu zelf zo'n spiekpietje? Wat moet je allemaal kunnen om een ECHT spiekpietje te zijn? Aan de hand van een kleine test, kunnen de kinderen te weten komen of ze geschikt zijn om een spiekpietje te worden.


www.vlaamsfruit.be

Steenplein

kunsteducatie

Vlaamse Gilde van Houtdraaiers vzw

Vlaamse Gilde van Houtdraaiers vzw promoot het artistiek houtdraaien in al zijn vormen, door demo's en aanleren van het houtdraaien, door elkaar te stimuleren op de maandelijkse vergaderingen en door het uitlenen van boeken, video's en DVD's over het houtdraaien.


www.houtdraaiersgilde.be

Steenplein

vorming

VOEM vzw

VOEM is een koepelvereniging die staat voor 'vereniging voor de ontwikkeling en emancipatie van moslims'. Samen met hun lidverenigingen en vrijwilligers organiseren ze culturele evenementen waarbij ze bruggen bouwen tussen mensen met verschillende culturele en levensbeschouwelijke achtergronden.


www.voem.be

Steenplein

erfgoed

Vredescentrum

Het Vredescentrum is een vzw die in opdracht van provincie en stad Antwerpen werkt aan projecten rond vredesopvoeding en herinneringseducatie, zowel voor jongeren als volwassenen.

Volg de Vliegroute
Schrijf en verstuur jouw vredesboodschap op een papieren duif. Met een deel van de ingezamelde vrijheidswensen worden twee grote installaties gecreëerd in het MAS en in de lichtstraat van het Felixpakhuis. Bovendien krijgt iedereen die een duifje vouwt, nadien een coole verrassing!


www.vredescentrum.be

Steenplein

vtbKultuur provincie Antwerpen

Zin om cultuur te beleven? Kijk je graag rond in steden, ben je nieuwsgierig naar alle soorten cultuur, kijk dan zeker op onze website! De activiteiten van vtbKultuur provincie Antwerpen staan open voor iedereen.


www.vtbkultuur.be

Grote Markt

theater, muziek, dans, circus, comedy, expo, vorming

WACCO / Accenten

WACCO / Accenten is het samenwerkingsverband tussen 7 cultuur- en gemeenschapscentra in het Waasland: Beveren, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Samen brengen ze theater, dans, muziek, comedy, tentoonstellingen, vorming, circus en film voor een breed publiek.


www.accenten.be

Groenplaats

theater, vorming

Werkplaats Look & Smile

Eigenzinnige zelf gecreëerde ervaringsgerichte theaterproducties.  Straattheater op maat gemaakt. Workshops allerlei. Schrijfopdrachten. Werkplaats Look & Smile stelt hun productie van voorjaar 2020 voor.


www.look-smile.be

Steenplein

kunsteducatie, vorming, audiovisuele kunst, literatuur, dans, muziek, theater

WISPER

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je kan steeds kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absolute beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar.


www.wisper.be

Grote Markt

muziek

World Choir Games 2020

De World Choir Games - het grootste koorevenement ter wereld - komen naar Vlaanderen van 5 tot 15 juli 2020. Ze ontvangen maar liefst 500 koren van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste amateurkoren ter wereld (goed voor 20.000 buitenlandse zangers!).


www.wcg2020.be